top of page

LA IMPORTÀNCIA DEL 0-3

L'etapa dels 0 als 3 anys, és amb diferència l'etapa més important de l'aprenentatge d'un infant, ja que aquest període condiciona el comportament, tarannà i caràcter d'aquella persona durant tota la seva vida.

El neurocientífic David Bueno fa unes reflexions que obren els ulls per fer-nos veure la importància del primer cicle d'educació infantil, volem compartir amb vosaltres algunes d’aquestes reflexions.

- Les paraules boniques que la parella dedica a l'infant durant la gestació repercuteixen a la integració de les xarxes emocionals del fetus. L'oxitocina és capaç de travessar la placenta, arribant al cervell del fetus i estimular les xarxes de relació social. 

- L'important és estimular. Un cervell estimulat partirà de més connexions i això incrementarà la capacitat d'aprenentatge.

- El cervell dels fills/es que quan comencen a parlar són escoltats i se’ls hi presta atenció maduraran molt millor, aprenent a llegir amb més facilitat.

- Des que naixem fins als tres anys, la principal missió del cervell és adequar la persona al lloc on viu perquè hi pugui sobreviure. L'adapta modificant físicament totes les zones de l'escorça implicades: l'empatia, el llenguatge i el control emocional. 

- L'edat dels 0 als 3 anys, marca la capacitat que tindran els infants per raonar, reflexionar i tenir més connexions per aprendre. 

- El que aprenen els infants abans dels tres anys condiciona com serà el seu caràcter, el seu temperament i la seva relació amb els altres i amb el món.

- Els infants aprenen per imitació. Si ells ens veuen motivats, els ajudem a motivar-los, si estem contents els ajudarem a estar contents… gràcies a les neurones mirall.

 

Aquestes reflexions són un exemple del perquè el nostre projecte educatiu comença en els primers mesos de vida de cada infant. Part del nostre dia a dia en l’etapa de 0-3 anys, parteix d’aquestes reflexions.

bottom of page